Død

PKlevan_PKL5282Livet kan være tøft i arktis og ikke alle får muligheten til en ny sesong her oppe. Havhesten har kanskje vært her oppe noen somre før den måtte gi tapt, kanskje mot plastpartikler og forurensning? Hvem vet. Den endte i alle fall sine dager på ei strand, i ei eng av fjellsyre. Vakkert, men sannsynligvis en mager trøst for havhesten.

PKlevan_PKL5301Bare vingene  og brystbeinet er igjen av krykkja. Den har sikkert blitt mat for rev eller polarmåke. Ingen ting går til spille…

Pentax K-3, SMC-FA* 28-70 (på 53mm), 1/200, f/5,6, ISO 100Mange snøspurver dør før de har kommet på vingene, ytterlig andre i kampen for sårt tiltrengte ressurser under oppveksten. Denne fuglen har kanskje fått fram et kull i år. Forhåpentligvis har ungene blitt store nok til å finne mat på egen hånd nå. Kanskje var det en vindusrute eller en bil som ble denne fuglens skjebne.

PKlevan_PKL5505 1Det kan være mange fordeler med å komme tidlig til hekkeplassene. Men som liten alkekonge er man da også et lett bytte for sultne polarmåker. Men selv ikke de store polarmåkene kan føle seg trygge på å komme gjennom sommeren. Sult og miljøgifter fører til at mange ender livet på en elveslette eller ute på gresslettene i tundraen.

PKlevan_PKL8678

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.